Onzichtbare hondenhok


Veel van mijn clienten zeggen alles over te hebben voor het welzijn van hun hond(en). Mooie manden en hondenhokken, premiumvoer en speeltjes, intens veel aandacht en leuke activiteiten; sport en spel. En dit mag met enthousiasme worden toegejuicht. Een hond is er voor onze gezelligheid en samenzijn. Honden en baasjes zouden elkaar absoluut alle liefde van de wereld moeten geven.

Ontsporen Helaas zijn er ook honden die ontsporen, zich geen raad weten met hun vrijheid, onze wensen en verwachtingen. Deze honden worden soms al direct, soms in loop van jaren probleemhonden.
Dit uit zich door “gewone” zaken als trekken aan de lijn en “dominantie” over bijvoorbeeld, de bank, speeltjes, eten, aandacht, spel, mensen, andere honden. Dit wordt vaak uitgelegd als dominant gedrag of als bezitsdrang: De angst om controle te verliezen. Deze angst (stress) of dominantie kunnen zich uiten in ongewenst gedrag: Grommen, blaffen, intimideren, fixeren en vechten.
Niet prettig voor mens en dier. De schade die dit doet aan mensen, soms fysiek, vaak emotioneel is erg groot. En de schade voor de hond die in sommige omstandigheden zelfs zal worden afgemaakt .
Veel van deze problemen kunnen heel goed voorkomen worden en waar ze reeds zijn ontstaan ook verholpen!
Een hond is een gezelschapsdier en zal in principe heel graag deel uitmaken van een hecht team. Stress en dominantie horen hier eigenlijk niet bij.

De hond leeft in onze wereld, ik zie het dan ook als onze taak om verstaanbaar te zijn voor de hond. Weten wat de hond nodig heeft en hoe hij de wereld ziet.

Mogelijkheden én beperkingen De ultieme beloning die we onze hond kunnen geven is een onzichtbaar hondenhok: Begrijpelijke regels die aangeven wat mag en wanneer, wat soms mag én wat nooit. Het dagelijkse welzijn van onze honden heeft sterk te maken met hoe rustig, kalm en comfortabel de hond zich kan voelen in zijn leefomgeving met eigenaren die hij begrijpt.
Hoe we duidelijk kunnen zijn met de hond is mijn werk, en zie het als mijn taak om het voor iedereen mogelijk te maken om “op een lijn” te komen met de hond.