hondenfluisteraar

Wanneer schakel ik de (een) hondenfluisteraar in?

Een juist antwoord is: Voordat het te laat is.

2 voorbeelden.

1 Op tijd
Mensen die mij bellen met een hond (Akita-duitseherder mix!) die ze nog niet helemaal kennen, vertrouwen en een band mee hebben kunnen opbouwen.
Ze bellen mij voordat er iets is gebeurt en het vertrouwen wordt samen met mij opgebouwd. De juiste kennis wordt overgedragen en de aanpassingen in het gedrag van mens naar hond gedaan, zodat hond zich netjes aanpast aan mens.
Gevolg, een goede ontmoeting met baasjes, honden, kinderen en een vrolijk samenzijn.

2 Te laat
Mensen die mij mailen omdat het echt niet langer zo kan, het gedrag is al geruime tijd onhandelbaar en niet in te perken door de nieuwe eigenaren van de Labrador-mix.
Ik wordt gemaild door vrienden om advies te geven, en op dezelfde middag bijt de hond een van de katten dusdanig dat de kat zijn poot verliest. Gevolg, verdrietig gezin met een deuk in het vertrouwen, hond gaat terug naar asiel en kat heeft vanaf nu een ander leven.

==========================================================

Op het moment dat een hond, klein en groot, niet voldoet aan de rustige kalme hond, of de verwachtingen die je van de hond hebt met het wandelen, spelen of elke vorm van interactie zou je eigenlijk de professional moeten inschakelen.

Natuurlijk, ergens denk je het zelf te kunnen, en uiteindelijk is dat ook zo. Maar omdat ik dit elke dag doe, kan ik snel zien wanneer het (iets) te ver gaat. En wanneer het nog goed is om er samen met je hond(en) aan te werken.

Als je twijfelt, bel of mail dan in ieder geval! Daar zijn geen kosten aan verbonden, en samen kunnen we snel genoeg inschatten of een bezoek van mij gewenst of noodzakelijk is.


Ik verneem graag van je, en los graag samen met jou de probleempjes op voordat ze escaleren.
shapeimage_1