wandelen

De lijn

Ik krijg geregeld de vraag: Welke lijn moet ik gebruiken? Bij wijze van grap zeg ik dan altijd:  “Je eigen lijn”.
Maar zo gek is dat nog niet. Want los van wat voor tools je gebruikt, jijzelf bent de juiste lijn. Jouw energie bepaalt het gedrag van de hond en zijn reacties op de wereld om jullie heen.

Maar uiteraard zijn er lijnen die beter zijn dan andere. Ik werk zoveel mogelijk met de tools die mensen zelf. Maar ik heb nooit goed kunnen werken met: slipkettingen, halti’s of gentle leaders, tuigjes of wat voor dingen dan ook.
Je wilt de keren niet tellen dat lijnen braken op momenten dat je dat even niet wilt.

Ik gebruik maar 1 tool. Die ik voor alle honden gebruik en dat ik de Hunter fetchlijn. Een lijn met een sliplijn met een stop en een weerstand.

Want hiermee kan ik mijn correcties zo klein en vriendelijk mogelijk houden omdat je maximale impact hebt. Nogmaals nooit met een pijnprikkel, maar met een kleine shift in focus.

Ook bij trekkende honden in training is dit een ideale lijn en zeker met honden die soms gewoon een duidelijke correctie moeten hebben op het gedrag.
(correctie is een lichte ‘duw’ op de lijn om de hond zijn focus terug te vragen en daarna de uitleg van wat je wil: rust en stilte)

Ik heb altijd een aantal van deze lijnen bij me, maar ze zijn ook direct te koop in onze webshop.