PuppyFluisteraar


  • Welke pup is geschikt voor mij?
  • Wat is mijn verwachting van de pup die komen gaat, welk ras past bij mij, een teefje of een reutje en met welk karakter en op welke leeftijd?
  • Hoe leer ik mijn pup een evenwichtige, volwassen hond te worden?
  • Hoe voorkom ik problemen op latere leeftijd?
  • Wat heeft een hond van mij nodig?

Vragen die een aanstaande hondeneigenaar zichzelf kan en eigenlijk moet afvragen.

Is de pup er eenmaal, dan blijkt al snel dat er gedragingen zijn waarvan we eigenlijk niet goed van weten hoe ermee om te gaan.

Het leren van gehoorzaamheid (training) kan tegenwoordig op bijna elke hoek van de straat, puppycursussen zijn er genoeg.

Maar goed gehoorzamen blijkt in de praktijk toch iets anders te zijn dan enkel trainen. Goed contact tussen baas en hond en evenwicht in de roedel ligt op veel meer facetten die ook direct met ons als mens te maken hebben. Onze gedragingen, houding en energie spelen net zo'n grote rol.

Gedrag als agressie naar andere honden, soms ook naar mensen, zelfs eigen baas, maar ook angst (voor harde geluiden, voor alleen zijn, voor andere honden en mensen) en trekken aan de lijn kan namelijk voorkómen worden door de pup al op de juiste manier gedragingen bij te brengen en op te voeden (dat is iets anders dan trainen op de cursus). Door de baasjes in te lichten over de natuurlijke manier van opvoeden van hun pup, bijsturing waar nodig en begeleiding naar evenwicht.

Dat gaat bij pups net iets anders dan bij volwassen honden. Rustiger, met meer tijd en geduld maar evenzo duidelijk. Het lezen van de gedragingen van je pup, het goed kunnen interpreteren van zijn gedrag, het juiste antwoord alsmede de juiste sturing op het juiste moment, dat is waar de Puppyfluisteraar jou in begeleidt en ondersteunt. Dat is meer dan alleen gehoorzaamheid, dat zorgt voor een volledige aanpak van gehoorzaamheid én gedrag: Werken aan een vriendschap voor het leven.

U kunt hier direct een consult of informatie aanvragen.Werken met Pups


Werken met honden is sowieso een kwestie van heel veel gevoel. Maar het werken met een pup, en eigenlijk ook juist met de blije baasjes van een pup vraagt toch ook weer een hele andere benadering.
Er is veel onduidelijkheid in de wereld van het hondenopvoeden. Maatwerk, gericht op uw hond, uw persoon en uw omstandigheden zijn een belangrijke investering.
Algemene kennis uit boeken is waardevol maar er gaat niets boven een sessie met persoonlijke aandacht en kennis uit talloze noodsituaties die veelal voorkomen hadden kunnen worden.

Degene die u het beste kunnen helpen met voorkomen of genezen zijn natuurlijk diegene die dagelijks bezig zijn met de grootste problemen die zich tussen hond en baas kunnen voordoen.

Wij zetten ons graag in voor uw hond(en)