Wie

pijlkl


Ik werk vanuit mijn gevoel, mijn energie en mijn balans, uiteraard met een hele lading theoretische kennis die ik bijna dagelijks aanvul met nieuwe ontdekkingen en de laatste (wetenschappelijke) ontwikkelingen.

Mijn interventies zijn nooit gelijk en altijd afhankelijk van de hond, de baas en de omstandigheden. Zelden weet ik precies van te voren wat ik ga doen, maar resultaat is er altijd. Wellicht wel juist omdat ik mijzelf toesta om vrij te interpreteren en niet beperkt ben door een 'dogmatische aanpak'.

Dit jaar, 2014, zal ik aan mijn 2000e interventie toekomen:
Dat zijn reeds vele cases; zweet, tranen en soms een beetje bloed, als ik dan toch een keer gebeten wordt ;-)
Ben er zeer trots op dat ik mij reeds 1500x mij heb kunnen en mogen inzetten. Verborgen in die 1500 casi zitten vele mooie emotionele verhalen, sommige ook minder emotioneel maar net zo bijzonder en enkele cases waar ik helaas niet voldoende heb kunnen doen. Gelukkig zijn deze laatste in de ruime minderheid. Op naar de 1501e sessie!


Regelmatig zijn mijn klanten verbaasd en des te vaker zeer blij verrast met het (snelle) resultaat.
Door een steeds hogere vraag naar mijn diensten heb ik in de afgelopen jaren mijn aanpak zo aangescherpt dat ik eigenlijk nog maar zelden een vervolg afspraak hoef te plannen. Uiteraard is er veel nazorg via de mail of telefoon. Ik werk doelgericht en snel, en dat vinden alle baasjes prettig. Maar met name de honden, die hebben namelijk sneller als een ander door dat er (eindelijk) verandering komt!

Mijn bekende drie-eenheid wordt altijd betrokken. Want een probleem ligt altijd tussen hond, baas en de omstandigheden. Daarom focus ik mij niet op 1 probleem, maar op alle facetten. Dat zorgt elke keer weer voor een hele specifieke anamnese en aanpak!

Dit werk ben ik gaan doen omdat ik het kan, omdat ik dit het mooiste vak van de wereld vind en omdat ik mij als doel gesteld heb om iets goeds te doen voor de maatschappij. Op deze manieren kan ik alles combineren tot een mooi geheel en ben ik elke dag bij andere mensen en verschillende honden. Mijn droombaan waar ik me elke dag opnieuw, met volle overgave, voor inzet!'

NorbertCU2


Dit schreef een Journalist eens over mij:

"Norbert is een hondenmens, iemand die een natuurlijk gevoel heeft met bijna alle dieren. Waar je mee omgaat word je mee besmet, geboren en opgegroeid tussen Hollandse Herders. De bewandelde weg om een van de meest bekende en geroemde hondenfluisteraars van Nederland te worden is een bijzondere. Hoewel de honden nooit uit het zicht zijn geweest heeft Norbert zich eerst gericht op menselijke ontwikkeling. Op de Erasmus Universiteit verschillende commerciële maar ook psychologische vakken tot verschillende coachopleidingen en daarna verschillende management en leidinggevende functies. Dit maakt dan ook precies het verschil, Norbert kan met mensen omgaan, problemen signaleren en deze netjes uitwerken zodat er een betere harmonie ontstaat. De relatie tussen mens en hond is er een van gevoel en kennis. En als er bij een van deze iets 'verkeerd' zit moet daar met de juiste proportionele aandacht aan gewerkt worden. De ervaring van jaren met honden en leiding geven maken Norbert tot een persoon die op een snelle manier tot de kern doordringt en het probleemgedrag bij de horens vat. Als uw hond een probleem heeft ontwikkeld en u komt er niet meer uit, dan is er eigenlijk nog maar een goede optie en dat is contact zoeken met Norbert."Naast Norbert zijn er ook andere die "onder zijn vlag werken" lees hier meer over in "team"

pijlkl